Dans en bewegen op muziek | groep 1-8

Beschrijving

Dans en bewegen op muziek | groep 1-8

MEC heeft 3 dansdocenten die uw leerlingen vrijer leren bewegen op muziek. Dansen is heel belangrijk om je je vertrouwd te leren voelen met je lichaam. Ritmegevoel is heel belangrijk in dansen. We gaan bezig met vrije dans. Hierbij leren de leerlingen hun lichaam en de soepelheid ervan ontdekken.
Ook gaan we bezig met een choreografie instuderen. Onze dansdocenten leren uw kinderen mooie dansbewegingen en geïnspireerd bewegen op muziek.

Dit alles kunnen we als lessenserie ook afronden met een presentatie.

Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van leerlingen. Bij hun verbeeldingskracht en bij hun behoefte aan bewegen, fantaseren, ontdekken, creëren, experimenteren, ordenen en het leren om hun lichaam beheersen. Door dans leren leerlingen van en over zichzelf, de ander en hun omgeving. Ze ontwikkelen nieuwe en eigen dansbewegingen of leren bestaande dansbewegingen toepassen.

Het vakgebied dans geeft leerlingen de gelegenheid om dans te ontdekken, te creëren, hun verbeelding en fantasie vorm te geven en dat te presenteren. Kinderen leren onderzoek te doen naar bepaalde thema’s en emoties, en die in beweging om te zetten. Bij dansonderwijs krijgt de leerling inzicht in hoe je met dans allerlei thema’s kunt verbeelden (onderwerpen uit het dagelijks leven, vrienden, actualiteiten, verhalen en gedichten, natuur en seizoenen).

Inloggen voor details en boeken

Beschikbaar

Voorkeur van datum en tijdstip kan worden aangegeven bij boeking

Contact

OrganisatieMEC Muziek
Emailinfo@mecmuziek.nl
Telefoonnummer06-46033925 of 0522-750921
Websitehttps://www.mecmuziek.nl/