Crash Course Filmeducatie

Beschrijving

Hoe kan je snel aan de slag met film maken en kijken in de klas of in de les? We nemen je mee in de wereld van mogelijkheden die film- en beeldeducatie te bieden heeft. We wijzen je de weg naar kant-en-klaar lesaanbod en geven je handvatten om zelf met film aan de slag te gaan. Aan het eind van deze crash course weet je hoe je filmeducatie vak ondersteunend en vakoverstijgend in kan zetten. Er is een Crash Course Filmeducatie voor het primair en het voortgezet onderwijs.

LEERDOELEN

Aan het eind van de workshop heb jij:

  • Inzicht in verschillende vormen en mogelijkheden van filmeducatie curriculum breed.
  • Kennis gemaakt met filmbegrippen zoals camerastandpunten en hoe deze toegepast worden.
  • Basisvaardigheden om met leerlingen aan de slag te gaan met film maken.
  • Vaardigheden verkregen om in gesprek te gaan met leerlingen over film.

WAT GAAN WE DOEN?

Tijdens deze workshop zal je een introductie krijgen in de mogelijkheden van filmeducatie. Je gaat zowel film kijken als aan de slag met film maken, om te ervaren hoe laagdrempelig filmeducatie kan zijn. Tijdens het film kijken, leer je hoe je deze film zou kunnen inzetten als leermiddel en/of leerdoel, welke gesprekstechnieken je kunt inzetten om de context te duiden en/of het thema te belichten en uit te diepen. Ook krijg je handvatten aangereikt hoe je er opdrachten aan kunt verbinden voor je leerlingen. Dit doen we aan de hand van de vijf vaardigheden uit de Landelijke Leerlijn Filmeducatie.

In het tweede gedeelte van de workshop gaan we samen aan de slag met film maken. Je wordt stap voor stap meegenomen in hoe je op een laagdrempelige manier een filmpje kan maken die er toch al heel mooi en professioneel uit kan zien. Je krijgt een korte uitleg over filmen met een iPad, statief en microfoon en over filmbewerking apps zoals iMovie, voordat je zelf aan de slag gaat. Daarnaast oefen je met filmbegrippen zoals camerastandpunten, perspectief en shots. Na afloop kun je deze kennis makkelijk overdragen aan jouw leerlingen.

We sluiten de workshop af met een kort overzicht over hoe je film kan laten aansluiten bij jouw lespraktijk. Tot slot laten we je zien waar je gratis kant en klaar lesmateriaal kan vinden.

Inloggen voor details en boeken

Beschikbaar

Voorkeur van datum en tijdstip kan worden aangegeven bij boeking