Dramales op maat – passend bij thema | groep 1 – 8

Beschrijving

Dramales op maat – passend bij thema | Groep 1 – 8

De dramales wordt gemaakt aan de hand van het thema waar jullie als school mee bezig zijn.
Waar je ook over werkt – geschiedenis, de wereld, sport, communicatie, dieren of wat voor ander thema ook – docent José Runhaar kan er passende dramales bij maken.

Voor kleuters zijn de technieken vertelpantomine (een verhaal uit een boek uitspelen), bewegingsspel en toneelspel heel passend. Zij kunnen hierin hun fantasie gebruiken, leren hun lichaam te gebruiken om spel mee te maken en natuurlijk ook leren samen te spelen. 

Waar kinderen in de onderbouw nog veel en heel natuurlijk spelen, lijken kinderen in de midden- en bovenbouw dit steeds meer te verleren. Maar spel, drama, leert de kinderen heel veel. Je gaat ‘uit je hoofd en in je lijf’, je leert samenwerken, ervaren door te voelen, creatief te denken, oplossingen bedenken, improviseren, in de schoenen van een ander staan, presenteren voor publiek en dat allemaal op een ontspannen manier met een heleboel lol!
Bij drama passen verschillende speltechnieken: pantomime, tableau vivant, bewegingsspel, improvisatie en toneelspel. In groep 5 en 6 kunnen de kinderen met al deze technieken werken, zij het hier en daar op een beginnersniveau. 

Vaak merk je hoe ouder de kinderen worden, hoe hoger de drempel wordt om vrij te spelen. En al helemaal voorin de klas. Toneelspelen, rollenspellen, doen alsof je iemand anders bent….. het voelt vaak onwennig, gek of raar.
Voor groep 7 en 8 zijn dramalessen, spelworkshops, juist heel belangrijk en waardevol. In de bovenbouw kan je de speltechnieken uitdiepen. Wat is de waarde van improviseren of pantomime? Hoe kruip je echt in de huid van een personage? Wat maakt toneelspel leuk of aansprekend? Voor groep 8 is het tevens een mooie voorbereiding op de afscheidsmusical. 

Een dramaworkshop is een erg mooie aanvulling wanneer je met een thema bezig bent. Dat waar je over geleerd en nagedacht hebt, nu te gaan ervaren. 

Inloggen voor details en boeken

Beschikbaar

Voorkeur van datum en tijdstip kan worden aangegeven bij boeking

Contact

Websiteinfo@fyrtoneel.nl
OrganisatieFyr Toneel
Telefoonnummer06 83 98 58 29
Websitehttps://www.fyrtoneel.nl/