Een echte van Gogh?! | groep 6-8

Beschrijving

Een echte van Gogh?! Groep 6-8
Hoe herken je een echt meesterwerk van Van Gogh? Hoe gaat een kunstwerk op reis? En wat is eigenlijk een bruikleenovereenkomst? In dit project onderzoeken leerlingen de kunstwerken van Vincent van Gogh.

Het museum in de klas
In dit spiksplinternieuwe project komt het Kröller-Müller Museum bij jou in de klas! Ideaal ter vervanging van een museumbezoek of ter voorbereiding op een bezoek!

Hoe werkt het?
Dit project bestaat uit drie delen, vindt plaats op school en is speciaal ontwikkeld voor groep 6, 7 en 8.

1. Reproductie op school
Een museummedewerker komt met een reproductie van een werk van Vincent van Gogh bij jullie op school. Ze vertelt over het bruikleen en er is ruimte om vragen van de leerlingen te beantwoorden. Samen zoeken jullie naar een goede, veilige plek voor het kunstwerk én tekenen jullie een officiële bruikleenovereenkomst.

2. Interactieve voorstelling
Peter van Gestel (kunstmaker en kunstkenner) komt op school met een interactieve voorstelling. In de voorstelling komen vier karakters voorbij die beweren een schilderij van Vincent van Gogh op zolder te hebben gevonden. Samen met de leerlingen onderzoekt Peter op een speelse manier de echtheid van de schilderijen. Aan het einde van de voorstelling zijn de kinderen kunstexperts en beslissen ze samen welk schilderij de echte Van Gogh is.

3. Zelf aan de slag!
Nu de leerlingen echte kenners zijn, is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Door de creatieve opdrachten leren de leerlingen bijvoorbeeld alles over het kleurgebruik van Van Gogh. Met als resultaat een kleurrijk landschap, verrassend stilleven of treffend zelfportret.

‘Is dit de échte?’ Dit is één van de vragen die altijd gesteld wordt. En dat is precies waar het project over gaat. Want wanneer is een Van Gogh een échte Van Gogh?

Datum: in overleg

Inloggen voor details en boeken

Beschikbaar

Voorkeur van datum en tijdstip kan worden aangegeven bij boeking

Contact

Websitep.stokvisch@staphorst.nl