Schaduwdoos | groep 1-2

Beschrijving

Schaduwdoos | groep 1-2

Schaduwen spreken tot de verbeelding. Ze roepen vragen op en brengen verwondering. Voor kleuters is het geweldig om met schaduwen te werken. Speciaal voor hen heeft Held & Bloem Producties een schaduwdoos ontwikkeld. Een nieuw essentieel onderdeel voor kleutereducatie.

Wil je met kleuters aan de slag met techniek en ontluikende meetkunde? Wil je een vorm vinden om makersonderwijs in de klas te brengen? Dan is de schaduwdoos voor jouw klas. De schaduwdoos kan worden ingezet als een flexibele hoek in het kleuterlokaal. Kinderen kunnen alleen of in kleine groepjes zelfstandig experimenteren met schaduwen.

Bekijk de trailer

Met behulp van de meegeleverde schaduwgevers en de schaduwpuzzels in het instructieboekwerk kunnen de kinderen zichzelf uitdagen om kloppende schaduwen te maken. Er zijn een heel aantal schaduwgevers met een grote en een kleine helft. Door de afstand tot de lichtbron te variëren kunnen de kinderen spelen met de grootte van de schaduwen en zo de countouren laten aansluiten. Ook zijn er kleine verhaaltjes van 3 figuren die samen tot 1 beeld gevormd kunnen worden. Ook hier is de afstand tot de lichtbron het spelelement.

Maar natuurlijk kunnen kinderen ook hun eigen schaduwen maken en verhalen verzinnen. In het meegeleverde instructieboek staan eindeloze ideeën om schaduwen te maken. Dit kan met speelgoed, bouwblokken, karton, papier, klei, of wat er maar voor handen is.

De schaduwdoos is ontwikkeld gedurende een periode van 2 jaar in samenwerking met een aantal basisscholen. Vele prototypes en soorten schaduwgevers zijn de revue gepasseerd. Hier vertelt een leerkracht over haar ervaringen met de schaduwdoos.

Hier een voorbeeld van een van de vele meegeleverde inspiratiefilmpjes die leerkrachten in de klas kunnen laten zien aan de kinderen, maar ook de leerkracht op ideeën kan brengen.

De schaduwbak is gemaakt van duurzaam materiaal, gepigmenteerd in een fraaie blauwe kleur (dus niet geverfd en kan daarom niet lelijk bekrast worden) De maten zijn 50 x 50 x 50 cm en neemt daardoor niet teveel ruimte in de kleuterklas in. De lichtbron is een felle lamp die precies op de juiste plek te schaduw geeft, zelfs al is de ruimte niet verduisterd. De schaduwbak wordt geleverd met een instructieboekwerk met schaduwpuzzels, allerlei filmpjes van verhalen, gemaakt met de schaduwdoos en een doos vol schaduwgevers (36 stuks) van onbreekbaar kunststof; kortom een doos die eindeloos speel- en ontdekplezier zal geven.

Inloggen voor details en boeken

Beschikbaar

Voorkeur van datum en tijdstip kan worden aangegeven bij boeking

Contact

OrganisatieHeld & Bloem Producties
Emailinfo@heldenbloem.nl
Telefoonnummer06-15072971
Websitehttp://www.heldenbloem.nl