Speuren naar sporen Rijksmuseum | groep 7 of 8

Beschrijving

Speuren naar sporen Rijksmuseum | groep 7 of 8

Workshop en rondleiding

Allemaal een labjas aan! Leerlingen gaan aan de slag als museumonderzoeker. Er is een kunstschat binnengekomen en er zou zo maar eens een meesterwerk van Rembrandt tussen kunnen zitten. Maar hoe herken je eigenlijk een schilderij uit de 17e eeuw en hoe kun je zien of een schilderij van Rembrandt is? Na afloop weten de leerlingen hoe je een schilderij kunt onderzoeken.

Voorbereiding op school
Wij raden aan om het bezoek goed voor te bereiden. Hoe beter de leerlingen op het bezoek zijn voorbereid, hoe meer ze uit het programma halen. Bekijk hier de challenge van Quest-vlogger Boy Vissers in het restauratieatelier. Kunnen de leerlingen achterhalen wat de verschillen zijn tussen de echte Rembrandt en de vervalsing?

Ontdek hier de verhalen achter De Nachtwacht.

Meer online lesmateriaal vind je hier.

Praktisch
Per 15 leerlingen verwachten we minimaal één en maximaal twee begeleiders (SO meer mogelijk).

Het programma begint in de Teekenschool (Hobbemastraat 25, in de tuin tegenover het Zuiderbad). Meld je, het liefst 10 minuten voor aanvang, aan bij de receptie van de Teekenschool.

Een boeking kan alleen worden geannuleerd indien er sprake is van evidente overmacht, of vanwege overheidsmaatregelen.

Kerndoelen
44, 52, 54 en 56

Er kan gebruik worden gemaakt van de Rijksmuseum bus. Let op: hier zitten voorwaarden aan m.b.t. het minimaal aantal leerlingen in de bus.

Inloggen voor details en boeken

Beschikbaar

Voorkeur van datum en tijdstip kan worden aangegeven bij boeking