Voorstelling Restaurant Banjo

Beschrijving

‘Restaurant Banjo’ is een muziektheatervoorstelling van Theatergroep KOMMA.

Deze voorstelling gaat over emoties en het (niet) tonen ervan. De voorstelling gaat over Eefje. Haar grootste droom is later het restaurant van haar familie overnemen. Eefje’s ouders zijn heel druk met het runnen van het restaurant. Plots overlijdt de opa van Eefje, haar ouders moeten nog harder werken en hebben minder oog voor Eefje.

Thema’s als emoties tonen, gezien worden, overlijden en vriendschap komen aan bod in deze voorstelling.

Na de voorstelling vind er een nagesprek plaats met de leerlingen waarin we de thema’s uit de voorstelling nabespreken. We hebben het over het herkennen van emoties en wat je kan doen als je een grote emotie ervaart. Ook vragen wij in het nagesprek een paar leerlingen op de vloer die samen met de acteur zo’n situatie kunnen oefenen.

In de voorstelling worden er emoties aangehaald die ieder kind zou kunnen meemaken. Het is belangrijk dat kinderen op school niet alleen standaard vakken als taal en rekenen leren, maar ook leren over het leven en emoties.

Restaurant Banjo is voor jongere kinderen in het basisonderwijs de perfecte voorstelling om te leren hoe om te gaan met emoties.

De voorstelling voldoet aan de volgende kerndoelen:

Kerndoel 37: Waarden en normen

Kerndoel 55: Reflecteren

Kerndoel 57: Leren deelnemen

Inloggen voor details en boeken

Beschikbaar

Voorkeur van datum en tijdstip kan worden aangegeven bij boeking

Contact

WebsiteIris@theatergroepkomma.nl
OrganisatieTheatergroep KOMMA
Telefoonnummer06-39854100
Websitehttp://www.theatergroepkomma.nl