Vreemde Snuiters | groep 3-8

Beschrijving

Vreemde Snuiters | Groep 3 – 8

We leren
Een onderzoekende houding aan te nemenCreatief denken en handelenExperimenterenVormen zoeken en combinerenDat ook toeval een uitgangspunt kan zijn bij het maken van een werkstukKeuzes maken – Vergroten en verkleinen van een vorm – De werking van carbonpapier – Recyclen – Werken met splitpennen

We starten met een steentje, een tekenvel en een potlood. Hiermee spelen we een tekenspel. In de tekening zoeken we verschillende, bruikbare vormen voor onze vreemde snuiter. De vormen trekken we over op kartonnen verpakkingsmateriaal. Daarna gaan we schuiven en combineren; moet er nog iets bij? Kan er iets af? Kortom; hoe wordt jouw figuur nog interessanter? Vervolgens verbinden we alle losse onderdelen d.m.v. splitpennen en gaan we reflecteren op ons werk.

Tot slot bekijken we wat we allemaal kunnen doen met dit figuur. Bijvoorbeeld: overtrekken in verschillende standen, combineren met een figuur van de buurman, verhalen verzinnen, 3d-materiaal, stop motion, etc. Wanneer er genoeg tijd is, starten we alvast met één van deze verwerkingsmogelijkheden. Procesgericht werken ten top!

Kunstzinnige oriëntatie: 54, 55 en 56

Inloggen voor details en boeken

Beschikbaar

Voorkeur van datum en tijdstip kan worden aangegeven bij boeking

Contact

Websitedelanterfant@gmail.com
OrganisatieDe Lanterfant
Websitehttps://www.delanterfant.nl/